پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: زخم های گوارشی از مهمترین بیماری هایی است که با اصلاح الگوی تغذیه و رژیم غذایی قابل درمان است.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: زخم های گوارشی از مهمترین بیماری هایی است که با اصلاح الگوی تغذیه و رژیم غذایی قابل درمان است.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ سارا جهانبازی افزود: مصرف فراورده های لبنی همچون، شیر، ماست، پنیر بدون چربی یا کم چرب، دوغ، شیر سویا، شیر خشک و بستنی کم چرب و میوه ای در بیماران مبتلا به بیماری زخم معده بلامانع است.


وی ادامه داد: مصرف فراورده های گوشتی و پروتئینی همچون، گوشت لخم ترد و پخته گاو و گوسفند، گوشت ماهی و طیور، تخم مرغ، سویای فرآوری شده بدون چربی و دانه های مغذی در زخم معده فاقد اثر سوء بوده و مصرف این مواد توصیه می شود.


جهانبازی استفاده از رژیم های غذایی پر فیبر را  سبب کاهش گسترش زخم معده در مبتلایان به این بیماری دانست و تصریح کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، مواد غذایی حاوی فیبرهای محلول، مانند جو، جو دوسر، حبوبات و میوه و سبزیجات، سبب کاهش پیشرفت زخم معده می شوند.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج با تاکید بر اینکه میوه و سبزیجاتی مانند سیب، قره قاط، کرفس، پیاز، سیر، زغال اخته، گیلاس، گوجه فرنگی و کدو با داشتن فلاونوییدها، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، ابراز داشت: این مواد سبب کاهش  رشد و تکثیر هلیکوباکتر پیلوری معده می شود


وی یادآور شد: شناخت ترکیبی تازه در موز که باعث خنثی نمودن اسیدیته بالا و التیام زخم معده می شود، از اکتشافات جدید محققین  تغذیه و سلامت است.


جهانبازی مصرف روغن و چربی را محدود به کمتر از 8 قاشق چای خوری برای مبتلایان به بیماری زخم معده دانست و ادامه داد: مصرف روغن گیاهی و سس مایونز کم چرب در روند بهبود بیماری زخم معده موثر است.


وی، پروستاگلاندین های مشتق از اسیدهای چرب امگا3 را موثر در پیشگیری از التهاب و حفظ سلامت معده عنوان و تاکید کرد: مصرف مواد غذایی گیاهی و دریایی همانند ماهی آزاد، قزل آلا، تن، شاه ماهی و  روغن های گیاهی مثل روغن های سویا، آفتابگردان، کانولا، دانه کتان و گردو به التیام زخم معده کمک زیادی می نماید.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، اذعان داشت: مصرف ادویه های گوناگون نیز غیر از انواع خاص فلفل مجاز است


جهانبازی با اشاره به اینکه در یک مطالعه مصرف مواد غذایی یا مکمل های حاوی ویتامین A سبب کاهش نرخ بروز و التیام غشای مخاطی معده شده است. عنوان کرد: مصرف ویتامین C نیز در التیام زخم معده منجر به خونریزی مفید است.


وی اظهار داشت: مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B و کلسیم مانند بادام، حبوبات، غلات کامل، سبزیجات برگدار تیره (اسفناج و کلم پیچ ) و سبزیجات دریایی جهت التیام زخم معده کاربرد دارند.


مواد غذایی که سبب تشدید زخم معده می شوند را بشناسیم


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: مصرف خامه، خامه ترش، محصولات تخمیری شیر، پنیر پرچرب و شیر شکلاتی در زخم معده مجاز نیست.


 وی با عنوان اینکه مصرف فرآورده های گوشتی و پروتئینی همچون گوشت های پرچرب، گوشت های ادویه دار، دودی و فرآوری شده  و تمامی موادی که سبب ایجاد علایم بالینی زخم معده می گردند، ممنوع است، توصیه نمود:  در مصرف باید دقت لازم لحاظ شود.


وی، مصرف نوشیدنی هایی چون کولا، قهوه وچای (سیاه و سبز) و نوشیدنی های حاوی کاکائو، کافئین و الکل را سبب تشدید زخم و التهاب معده توصیف کرد و افزود: قهوه و کافئین ترشح اسید معده را تحریک نموده و فشار اسفنگتر تحتانی مری را کاهش می دهند.


وی خاطر نشان کرد: مصرف آب جو، شراب و مشروبات الکلی به سبب افزایش معنی دار ترشحات و آسیب مخاط معدی در مبتلایان به زخم معده نیز مجاز نیست.


جهانبازی با اشاره به آسیب رسان بودن مواد غذایی چرب چون کره، انواع خاص مارگارین و روغن های هیدروژنه در بیماران مبتلا به زخم معده، تصریح کرد: مصرف کلیه محصولات فرآوری شده چرب در بیماران مبتلا به زخم معده ممنوع است.


وی ادامه داد: مصرف زياد غذاهاي ترش، شور، ميوه و سبزيجات خام و برنج نيز در ازدياد ترشح اسيد معده، سوزش، دردهاي معده و اثني عشر و در نتيجه مزمن شدن و تورم آن دخالت دارند.


کارشناس تغذیه بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، با بیان اینکه  مصرف ميوه و سبزي خام در افرادي که ناراحتي معده دارند ، مضر است، گفت: در این دسته از بیماران بايد ميوه و سبزي را تا حد ممکن به صورت پخته مصرف کرده و از سبزیجات و میوه جات نفاخ نیز کمتر استفاده شود.


وی ابراز کرد:  استعمال دخانیات نیز سبب کاهش جریان خون مخاطی وکاهش ترشح بی کربنات شده، لذا مصرف دخانیات در ایجاد زخمهای پپتیک از جمله زخم معده تاثیرگذار است.


جهانبازی، سبک، شیوه تغذیه و زندگی را در زخم معده حائز اهمیت عنوان کرد و گفت:  بیماران مبتلا به زخم معده بایستی از تعداد زیاد وعده های غذایی کم حجم استفاده نمایند، چرا که تعداد زیادی از بیماران مبتلا به زخم معده فعال به سبب نشانه های بالینی بیماری دچار سوءتغذیه بوده و نیاز به دریافت غذای پرانرژی دارند.


وی در پایان با بیان اینکه بی نظمی در خوردن غذا و تغذیه در آخرین لحظات قبل از رفتن به رختخواب سبب تشدید علایم بالینی زخم معده می گردد و بیماران مبتلا به این بیماری بایستی از دراز کشیدن پس از صرف غذا خودداری نموده و حدودا 3 ساعت پیش از خواب شبانه، آخرین وعده غذایی خود را میل نموده باشند،  توصیه نمود: چنین بیمارانی نباید به مدت طولانی گرسنه بمانند یا بیش از حد پرخوری کنند.6-142